Člověk v tísni pomůže Ukrajině. Na rychlou pomoc uvolnil milion korun, lidé mohou přispět na sbírku SOS UKRAJINA

V Člověku v tísni s rostoucími obavami sledujeme situaci na Ukrajině, která se v posledních dnech dramaticky zhoršuje. Náš tým na Ukrajině je připraven významně navýšit objem pomoci a poskytnout pomoc lidem, kteří se v případě zásadní eskalace konfliktu dají na útěk. Vyzýváme všechny, kterým také není lhostejný vývoj a situace na Ukrajině a chtějí pomoci, aby přispěli na sbírku SOS UKRAJINA.

Na rychlou pomoc uvolnila organizace 1 milion korun z Klubu přátel Člověka v tísni. Všechny prostředky ze sbírky využije na pomoc lidem zasaženým ozbrojeným konfliktem na Ukrajině.

Humanitární pomoc poskytuje Člověk v tísni na Ukrajině od roku 2014. Za dobu svého působení pomohl Člověk v tísni 3,8 milionům lidí, kteří kvůli bojům často přišli o všechno. „Již osm let dodáváme lidem vodu, hygienické potřeby či uhlí na topení v zimním období. Naše práce se také zaměřuje na opravu poničených domů či vodovodních potrubí. Dále poskytujeme psycho-sociální podporu a konzultace těm, kteří mají strach z dalších konfliktů, z budoucnosti nebo se strachují o svůj život,“ říká Petr Drbohlav, regionální ředitel Člověka v tísni pro Východní partnerství a Balkán. 

Více informací vč. kontaktů najdete na webu Člověka v tísni.